10 Aralık 2015 Perşembe

Kolay Poğaçalar


Evde Kolay Poğaça



Kolay Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayırın)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kabartma tozu
  • alabildiğince un (4 su bardağı)
içine;
  • maydanoz ve lor peyniri
üzerine;
  • 1 adet yumurta sarısı

Kolay Poğaça Tarifi'nin Yapılışı

Hamur için gerekli malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. El ile hafifçe açılır. Ortasına peynirli harç konulup kapatılır ve yuvarlatılır. Poğaça şekli verildikten sonra tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. 175 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.
Otlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri

:
Hamuru için:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 adet yumurta
  • aldığı kadar un
Üzeri için
  • 1 yumurta

Dereotlu Poğaça Tarifi'nin Yapılışı

:
Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.Fotoğrafta görüldüğü gibi hamuru iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Verilen ölçülere göre yaklaşık 17-18 tane poğaça elde edebilirsiniz. Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmenizi öneririm.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Pastane Poğaçası


Dereotlu Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri


  • 1 paket oda ısısında margarin (250g)
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta(bir sarı üstüne)
  • 2 çorba kaşığı şeker(şekerli tadı severseniz 2 çorba kaşığı daha ilave edin)
  • Un (yaklaşık 5,5 su bardağı)
İçi için;
  • Peynir
Pastane poğaçası hazırlamak için ılık sütte maya ve şekeri karıştırıp kabartın. Bir kaba margarin, tuz, sıvı yağ,yumurta ve sütlü mayayı ekleyin.Unu da azar azar ekleyin ve oldukça yumuşak bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde hamur yapın ve içine peyniri koyun.Yağlanmış tepsiye dizin. Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişirin. Pastane poğaçalarınız servise hazır, şimdiden afiyet olsun.
Pastane poğaçası hazırlanması kolay ve çok lezzetli bir poğaçadır, gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz.




1 yorum: